Meidän mykkäkoulumme kesti reilun viikon. Inhosin hiljaisuutta ja yritinkin sitä välillä rikkoa, ei mitään vastakaikua...kunnes Lurjus lopulta rupesi puhumaan. Lopulta (kun hän oli päissään kuin ellun kanat) hän avautui mistä möksähti... Eipä paljon yllätä kuulla et muisti asiat sitten väärin... Niinkait se on että viina pimentää aivotoiminnan ja muistikuvat(kin) kokevat muuntautumisen..

Meidän elämässä on ollut ns.parempia aikoja. Jäin pohtimaan millaisia ne sitten oli? käyttikö mies oikeasti vähemmän alkoa? juu ei käyttänyt, aivan samalla tavalla joi.. Sen jälkeen mietin miksi sitten luulen että elämässämme oli parempia aikojakin.. Pitkän pohdinnan tuloksena päädyinkin ajattelemaan, että Lurjus varmaankin osallistui enemmän arjen tekemisiin ja lasten huomiointiin... no ehkä vähän enemmän osallistuikin.. Käytiin yhdessä ulkona, lapset söi jäätelöä Lurjus joi kaljaa.. Käytiin kalassa (Lurjus joi kaljaa)... Lurjus leikkasi nurmikkoa ja joi edelleen sitä kaljaa... No miksi sitten en huomannut sitä kaljan juomista ennen... ehkä halusin sulkea silmistäni sen mitä en ollut valmis myöntämään... Tai sitten olin itse niin kiinni omissa hommissani, etten huomannut sitä olut määrää mikä toiselta juomiseen meni..

Mulla on myös tärkeä ystävä (tai enemmänkin kuin ystävä), joka omilla kysymyksillään/toteamuksillaan on saanut silmiäni enemmän auki.. Miten kaiken paskan voikaan niin helposti unohtaa. Miten muisti muistaa vaan kaiken hyvän.. Tässä viikkojen varrella olenkin saanut kokea yllätyksiä muistini suhteen... Se kaikki loka mikä niskaan työnnetty, oli kadonnut jonnekin... ne tunteet jotka silloin sykki kun vihasin alkoholia enemmän, ovat haihtuneet jonnekin.. Kuinka olenkaan voinut unohtaa...? Nyt kaikki sonta jää omaan mieleeni paremmin näiden kirjoitusten myötä.. voin palata lukemaan silloin kun haluan muistella, tai haluan tietää oliko se elämä kumminkaan niin ihanaa mitä kuvittelin.

Joskus, kun olen puhunut ongelmistamme läheisilleni, he eivät usko, he eivät näe ja pitävät Lurjusta siistinä tyyppinä. Kerran vuosia sitten, kun perhetuttavamme tuli kylään uuden vaimonsa kanssa (vaimoa en kertaakaan aikaisemmin ollut nähnyt) vaimo sanoi mulle "jätä tuo sika, sie et muuta saa kui murhetta sen kanssa" Minä puolustelin Lurjusta sen minkä kerkesin. Vuosia myöhemmin tämä samainen vaimo kehui Lurjuksen maasta taivaisiin... WTF... Lurjus on maan paras puhumaan ihmiset ympäri... Se on kyllä huomattu tässä vuosien varrella... En tiedä johtuuko siitä, että Lurjus on puhelias ja iloinen toisten kanssa.. Huomioi minua ja lapsia myös silloin.. Tässä taannoin sattui myös tilanne, jolloin Lurjuksen tuttu oli kylässä. Tämä tuttava huomasi kyllä kitkan mun ja Lurjuksen välillä.. No Lurjus simahti ja jäin keskustelemaan tämän tutun kanssa. Valoitin hieman meidän elämää... tuttu ei ollut uskoakaan korviaan.... niin enpä yhtään ihmettelekään...

Avioliittoon me mentiin kiireellä. Siitä kun aukaisin suuni ja kysyin mentäiskö avioon (tällöin oli parempi aika) niin 3kk päästä vietettiinkin jo häitä. Tässä välissä mä kerran ainakin mietin et onkohan tämä hyvä ratkaisu... Vannotin Lurjusta ettei meidän häihin sit alkoa paljon osteta ja kerroin myös vieraille asiasta... No kuinkas ollakaan paria viikkoa ennen oli Lurjuksen haettava aivan älytön määrä alkoholia.... eihän juhlia voi ilman viinaa... Häät tuli ja meni mut se viina määrähän oli kumminkin tuhottava... joten niitä häitä sit vietettiin kosteissa merkeissä jokunen viikonloppu ainakin... Muutenhan ne ois märäntyneet (ainakin miehen mielestä)